TETSZIK AZ OLDAL? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Név:*
E-mail cím:*
Milyen képzésre jársz jelenleg?:*

KAPCSOLAT

Cím: Budapest, 1149. Angol utca 36.

Ha érdekel valamelyik képzésünk, kérünk ide írj: szamvitelnavigator@gmail.com25 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Norbert !
A segítségét szeretném kérni (2013.májusi vizsgadolgozat, a korábbi évek dolgozatait is átnéztem,de nem jutottam vele eredményre,)
Osztalékhoz tőketartalék bevonása,a Mérleg oldalát nem érinti(nem kell csökkenteni a bevont összeggel a 412-nek az egyenlegét MÉRLEG összeállításakor,mert az eredménytartalék összegét csökkentjük annyival amennyi kellett az Óhaj teljesítéséhez,de mi van akkor ,ha még ez sem volt elegendő (az ÓHAJ -tott osztalékhoz és igénybe kell venni a Tőketartalékot,akkor annak hogy alakul a Mérlegben a végösszege? - valamint a könyvelése?
Válaszát előre is köszönöm.

Mérlegképes Tanárok írta...

Átraktam a kérdést a 2013. márciusi vizsgasorhoz

Névtelen írta...

Kedves Norbert!

Érdeklődnék, hogy talált-e már olyasvalakit, aki gépi könyvelés anyagot segítene feltenni, adni? Biztosan szükségünk volna ilyenre:-)
És milyen program alkalmazására gondolt a kereséskor?

Köszönettel
XVY

Anita Francsics írta...

Kedves Norbert!

Bár nincs immateriális javakról még anyag a blog-on, de lenne egy kérdésem a kísérlet-fejlesztéssel kapcsolatban, vagyis a lekötött tartalék képzéssel.
Az egyik feladat az aktiválás után egyből képez lekötött tartalékot az aktivált összegre és utánna a szellemi termék, vagy tárgyi eszköz nyilvántartásba vételekor oldja fel.
A másik először nyilvántartásba veszi a termékeket és csak a megmaradt részre tesz lekötött tartalékot.
Ha jól számoltam, ugyan oda jutok mind a két variációval a kérdés csak az, hogy mind kettő helyes-e vagy csak az egyik.

Válaszát előre is köszönöm!
Anita

Mérlegképes Tanárok írta...

Mindkettő tökéletes, a végeredmény ugyanaz. Lényeg, hogy a mérleg összeállításakor a helyes összeg legyen a lekötött tartalékon.

Kovács Tímea írta...

Kedves Norbert!

2013-as májusi vizsga elemzés részében kapacitáskihasználásról volt szó. Nem vettük órán, és kikövetkeztetném a megoldásból, hogy mikor mit kell csinálni, de már az első rész sem megy, mert egész egyszerűen nem értem, hogy a kapacitásnorma (0,91) számot honnan veszi a megoldás. A feladatban nincs megadva, és ahogy utánaolvasgattam, ez egy elég bonyolult feladat meghatározni. Én már mindent osztottam, szoroztam mindennel, ami a feladatban meg van adva, de nem jön ki. És a megoldásban nincs részletezve, hogy honnan jön ez az adat. És innentől kezdve az egész feladat lenullázódik. Elképzelhető, hogy hibás? Vagy tényleg ennyire nem tudok rájönni?

Köszönettel: Kovács Tímea

Mérlegképes Tanárok írta...

Kedves Tímea!

Elemezéshez nem értek.

Liliána Hajas írta...

Kedves Norbert!
Pályakezdő könyvelőként dolgozom. Egy mérleget és eredménykimutatást kell készítenem,ami nem is gond,egy apropó kivételével.A főkönyvi kivonatban szerepel egy nyitómérleg számla x összeggel,és emiatt nem is egyezik meg az eszköz és forrás oldala a mérlegnek. Az iskolában úgy tanultam,hogy év elején,amikor nyitunk, a nyitómérleg egyenlege nulla kell legyen. Év közben is lehet a nyitómérleg számlára könyvelni? A mérlegben ezt a tételt hová kell beírni?
Válaszod előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Hajas Liliana

Mérlegképes Tanárok írta...

Év közben nem könyvelünk rá.
Nulla egyenlege van, technikai számla, ezért a mérlegbe sem kerül bele.
Ha egyenlege van, az baj.

Liliána Hajas írta...

"Ha nincs a főkönyvi programban tükörnapló, akkor lehet egy átvezetési számlát használni vagy a nyitómérleg számlával szemben lehet könyvelni, és az 1-4 és az 5-9 kiüti egymást." Egy fórumon találtam,ezt a bejegyzést,ami megoldás lehet a problémámra. Az 1-4 és az 5-9 üti egymást nekem is. Igen ám,de a 4-es források között ott a 491-es számla is,amit a mérlegbe nem tudtam elhelyezni és így nem egyezik meg az Eszköz és Forrás egyenlege. Nem értem :(

Mérlegképes Tanárok írta...

Soha nem hallottam a tükörnaplóról.
Mi az, hogy üti egymást?
A 491-nek semmiképpen sem lehet egyenlege.

Kérdezd meg a kollégáktól és ha megvan a válsz, írd meg!

Liliána Hajas írta...

Kedves Norbert!
Amikor azt írtam üti egymást,rosszul kifejezve,de erre gondoltam: főkönyvi kivonatnak egyeznie kell(1-4=5-9). A nyitás ilyenkor pl: T5-K491 500,T8-K491 100, T491-9 700 eredmény K jellegű 100 és T1-K491 200,T2-K491 100, T3-K491 300, T491-K4 500 eredmény T jellegű 100. Ezek pedig 0-ra futtatják a 491-et.
Azt pedig,hogy miért van egyenlege a 491-es számlának,nem volt hajlandó elárulni a kolléga... Nem is tudom mit gondoljak...

Üdvözlettel: Hajas Liliána

Mérlegképes Tanárok írta...

5,8, 9 eredményszámlákat nem nyitunk!

Ez lesz a gond.

Kriszta Pályi írta...

Kedves Norbert,
Szeretném megvásárolni elektronikus formában a Számvitel alapjai tankönyv és példatárat. Hogyan lehetséges? milyen számlaszámra kell utalnom? Köszönöm

Mérlegképes Tanárok írta...

Kedves Krisztina!

Sajnos még ülök rajta.

Névtelen írta...

Kedves Norbert!
AZ ALÁBBI KÉRDÉSEM LENNE IMPORTHOZ TARTOZÓ ÁFA VISSZAIGÉNYLÉSE SZEMPONTJÁBÓL A HATÁROZAT VAGY AZ ÁFA MEGFIZETÉSÉNEK DÁTUMA SZÁMÍT? Köszönöm

Számvitel Navigátor írta...

Nem vagyok áfa szakértő, de ha jól emlékszem a határozat kézhezvételét követő naptól nyílik meg az áfa levonás joga.

Kriszta Pályi írta...

Kedves Norbert,
Könyv formájában vásárolható a tananyag? Hogyan juthatok hozzá, átvehetem valahol Budapesten?
Köszönöm

Számvitel Navigátor írta...

Még nincs készen.

Névtelen írta...

Kedves Norbert,

még évekkel ezelőtt tanultam nálad számvitelt, akkor még kevésbé lelkesen . . . Jelenleg több szabadidőm van és szívesen frissíteném, mélyíteném és bővíteném az eddigi tudásomat. Tudnál olyan könyveket, szerzőket ajánlani, amelyeket mindenképp olvassak el?
Válaszodat előre is köszönöm!

üdvözlettel énekespacsirta

Számvitel Navigátor írta...

A hírlevelemben küldök

ildiko írta...

Kedves Norbert!
Tényleg, ahogy ezt többen írták, nagyon sokat segít a tanulásban az oldal, a feladatok és a kidolgozás. Most sok minden értek már és úgy érzem, sikerülni fog a vizsgám is.
Azonban én sem kaptam meg a regisztráltaknak ígért feladatmegoldásokat. Nagyon sokat segítenének a kidolgozott megoldások, a továbbhaladásban, ill. hogy leellenőrizhessem, jól oldottam-e meg a feladatokat. Lassan a végén járok a javasolt tematikának:-) Október 7-én vizsgázom, úgyhogy elég sürgős lenne a dolog.

Köszönettel:
Ildikó

Számvitel Navigátor írta...

Kedves Ildikó!

Kérlek írj a merlegkepes1@gmail.com címre.

Nikolett Gazdag Nikolett írta...

Kedves Norbert!

Regisztrált felhasználó vagyok, nagyon sok mindent találtam meg az oldalon ami kérdéses volt. Az anyagok között van egy olyan, hogy "Összefoglaló nagy példák (csak regisztrált tagoknak, e-mailben)", erről szeretnék információt kérni, hogyan lehet hozzá jutni?

Nagyon szépen köszönöm, további szép napot!

Számvitel Navigátor írta...

Kedves Nikolett!

Az a szoftverünk ami a feladatokat küldte sajnos meghibásodott.

Online videós vizsgafelkészítés (kattints a képre)