!!!

!!!

TETSZIK AZ OLDAL? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Név:*
E-mail cím:*
Milyen képzésre jársz jelenleg?:*

2012. október 25., csütörtök

Milyen volt a mai számvitel-elemzés vizsga?

A korábbi mérlegképes vizsgasorok (számvitel-elemzés) szerintem nehezebbek voltak


Ez a vizsgasor szerintem könnyű volt.
Egy olyan rész volt néhány pontért, ami valószínűleg sokatoknak nem ment. A tőzsdei ügylet könyvelése. Na, de ez csak néhány pontot jelent.

Te, hogy érzed? Sikerült?

15 megjegyzés:

Melinda írta...

Szia,

Az 5-ös 6-os feladatrészhez nem tudtunk hozzászagolni sem, -12pont. Amúgy nem volt olyan nehéz...Remélem részpontok azért lesznek. Így legyen ötösöm a likviditási mérleggel kapcsolatban.:)

Mérlegképes Tanárok írta...

Igen ezt írtam, hogy ez a többségnek valószínűleg nem ment. Ezen kívül még mindig maradt 88 pont, ebből 60-at össze lehetett hozni.
Részpontok vannak.

Névtelen írta...

Lehet hogy most meg fogtok lincselni, de imádtam ezt a vizsgát! A különleges értékpapír ügyletekre én számítottam, szóval azzal nem volt bajom, az meg, hogy a mérleg mindkét oldalát meg kellett csinálni szerintem külön jó volt, mert volt ellenőrzési lehetőség. A likviditási mérlegnek pedig nagyon örültem. Készülni nem készültem rá, de ha valaki egyszer látta a sémát, szerintem sima liba volt.

Ági

Melinda írta...

Csináltam egy gyors fejszámolást, szerintem megvan:)Várom az eredményt a számalktól:)

Névtelen írta...

Egyetértek. A 60%-ot össze lehetett hozni.

Névtelen írta...

Szerintem se volt gáz, nekem egyedül a penziós ügylet nem ment... Illetve, egy kérdés: Milyen likviditási mutatókat kellett számolni? (Mert lehet, hogy ott tévedtem kicsit.) Megoldókulcs mikor lesz fenn a neten szerintetek? Nagyon érdekelne!

Névtelen írta...

A likviditás nem a pénzügyhöz tartozik? Ilyet egy könyvelő soha sem csinál!

Penziós, hát egy nagy baromság.

Mérlegképes Tanárok írta...

Hát, hát!

Alapvetően pénzügy, de kellet számvitelből is tanulnotok. Az elmúlt években többször is volt számvitel vizsgán.

A 4 fokozatú csupán abban különbözik az 5 fokozatútól, hogy mind az eszköz, mind a forrás oldalon össze kell vonni a 3.-4. (éven túli) kategóriát.

A 2 értékpapíros feladat is része a tananyagnak, még akkor is, ha ezt sokan nem tanítják.

Névtelen írta...

"A" csoport MSZE mennyi lett?

Névtelen írta...

619,ha jól emlékszem

Névtelen írta...

Akkor ezek szerint a 0 nem jó. :(

Névtelen írta...

Nekem is 0 és szerintem jó az eredményem

Névtelen írta...

619 vszínű akkor jött ki, ha nem osztalékalapot, hanem működő tőkét számoltál... a kettő nem ugyanaz, de a feladatok mindig rosszul egyként kezelik... a megoldókulcs is működő tőkére számolja a tervezett osztalékot, de a helyes megoldást, vagyis az osztalékalapra számított osztalékot is el kell, hogy fogadják

Névtelen írta...

Az a legérdekesebb, hogy ha a mérlegbe mindent beírtam kijött az E és a F is 900 000 Ft-ra. Nem értem én ezt. Csak ezt a két variációt hallom, hogy 619 és 0. De már majd megőrülök, hogy most akkor sikerült e vagy sem, mert a többi feladat is elég gáz volt.

Névtelen írta...

működő tőkét és osztalékalapot is számolni kell és a kettő közül a kisebbet lehet kifizetni. így az A változatban a működő töke alapján számolt osztalékot (10800e Ft) kellett kifizetni, így jött ki a msze 619-re, a mérlegfőösszeg pedig 900 000 e Ft-ra.

Online videós vizsgafelkészítés (kattints a képre)

Címkék

Mérlegképes könyvelő tanfolyam anyagai (195) Mérlegképes tanoncok (171) Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam anyagai (150) Pénzügyi számvitel (109) Feladatok (88) Számvitel alapjai (56) Tárgyi eszközök (46) Vásárolt készletek (36) Adózás (30) Áfa (28) ÁFA feladat (20) Általános Forgalmi adó (18) Nyilvántartási ár (16) ÁFA különös rendelkezések (13) Eredménykimutatás (12) KFK (11) Kontírozás (11) Gépi könyvelés (10) Gyakorlati könyvelés (9) Időbeli elhatárolások (9) Áfa elmélet (9) Devizák (8) Pénzügyi ügyintéző tanfolyam (8) Értékcsökkenés (8) Elszámoló ár (7) FIFO módszer (7) Vezetői számvitel (7) Átlagár (7) Értékpapírok (7) Passzív időbeli elhatárolás (6) Saját termelésű készletek (6) Aktív időbeli elhatárolás (5) Számvitel oktatás (5) Számvitel-elemzés vizsga (5) Számviteli bizonylatok (5) Váltó (5) Fogyasztói ár (4) Mérleg (4) Mérlegképes könyvelő szakmai- és vizsgakövetelmények (4) Nem számvitel (4) Számlatükör (4) Számvitel röpdoga (4) személyi jövedelemadó (4) 6/7-es számlaosztály (3) Betétdíjas ár (3) Göngyöleg (3) Használt ingóságokra (3) Nincs évközi nyilvántartás (3) STKÁV (3) Számlaosztályok (3) Vizsgasorok (3) gyűjteménydarabokra és régiségekre vonatkozó különös szabályok (3) mezőgazdasági tevékenység (3) műalkotásokra (3) 2014-es adótörvény változások (2) 2015 (2) Immateriális javak (2) Jövedelemelszámolás (2) Munkabérek (2) Részesedések (2) Számviteli ügyintéző tanfolyam (2) látvány-csapatsport támogatás (2) társasági adó (2) társasági adókedvezmény (2) utazásszervezési szolgáltatás (2) ART (1) Egyszerűsített vállalkozási adó. EVA (1) Főkönyvi kivonat (1) Helyi adó (1) Illeték (1) Reklámadó (1) Személyi jövedelem adó (1) Számviteli törvény változásai (1) Teszt (1) Társadalombizotsítás (1) adómentes bevétel (1) adómentesség (1) adózás rendjéről szóló törvény (1) alanyi adómentes (1) alapelvek (1) arányosítás (1) befektetési célú arany (1) belföldről származó jövedelem (1) bevallása (1) egyéb jövedelem (1) egészségügyi hozzájárulás (1) feladat (1) felvásárlási okirat (1) főbb elve (1) jövedelem (1) jövedéki adó (1) kompenzációs felár (1) környezetvédelmi termékdíj (1) külföldről származó jövedelem (1) külön adózó jövedelem (1) levonási hányados (1) megosztás (1) nem önálló jövedelem (1) nyilvános árverező (1) népegészségügyi termékadó (1) portfolioblogger (1) pénzforgalmi elszámolás (1) személyi jövedelemadó megállapításának módja (1) szociális hozzájárulás (1) társasági adó változás 2015 (1) viszonteladó (1) ÁFA elszámolása (1) ÁFA levonása (1) ÁFA pénzforgalmi elszámolás (1) Általáns Forgalmi Adó (1) Átvezetési számla (1) áfamentesség (1) általános jellemzők (1) árrés (1) élelmiszer felügyeleti díj (1) önálló jövedelem (1) összevonandó jövedelem (1)