Loading...

Ha mérlegképes könyvelő tanfolyamra jársz, érteni fogod a következő néhány sort:

-Honnan kezdjük? – kérdezem mindig az első órán a mérlegképes könyvelő csoportjaimat.
Lesütött szemek, néma csend, hiszen elvileg már mindenki tanult számvitelt.
-Ki szeretné, ha átismételnénk az alapokat? -folytatom
Minden kéz a magasba emelkedik, érezni lehet a megkönnyebbülést. Több hónapnyi feszengés (“biztosan nem elég a tudásom a mérlegképes szinthez”) tűnik tova, pillanatok alatt.
Számvitel alapjait ugyan nem a mérlegképes könyvelő képzésen kellene elsajátítani, de tapasztalatom szerint a képzésre jelentkezők 90%-ának komoly problémái vannak már az alapokkal is. Még azoknak is akik évek, évtizedek óta könyvelőként dolgoznak.
(Hányszor, de hányszor mondták tanítványaim: “Tanár Úr, évek óta könyvelőként dolgozom, most végre megértettem, hogy mit csinálok!”)
Tudom, hogy mérlegképes könyvelő képzések többségén nem foglalkoznak, az alapokkal. Ha Te is a 90%-ba tartozol, itt a vissza nem térő lehetőség! Gyere, tanulj velem, alapozd meg a tudásodat!
Természetesen a pénzügyi számviteli ügyintézőket, főiskolásokat, hobbi számviteleseket ugyan ilyen örömmel várom!
Ezen az oldalon a számvitel alapjaiból fogok példákat feltenni. Szigorúan a “tanulási útmutató” szerint haladunk. Minden bejegyzés után le fogom írni, hogy a következő feladatig mit kell átnézned.
A legnépszerűbb mérlegképes könyvelő képzésről szóló felmérésünket olvasd el itt: http://www.szamvitelnavigator.hu/2020/06/merlegkepes-konyvelo-kepzes-velemenyek.html
Ha hasznosnak találod az ötletet, és a feladatot, kérlek nyomd meg a tetszik (magyarul lájk) gombot!